torstai 2. toukokuuta 2013

Ipanat 4 päivää

Eilinen kuva pitää vielä liittää tähän, mutta kirjotellaan nyt hieman, kun on aikaa.

En muista että viime pentueen kanssa olis ollut tällästä, nimittäin nyt herään muutaman kerran yössä kun joku pennuista on joutunut kauemmas emosta ja huutaa. Pennut on toisella puolella kotiamme ja silti siihen herää :).

Ensiksi ajattelin, että Jullen maito ei riitä ja niillä on nälkä. Mutta painot nousevat siihen tahtiin, ettei se siitäkään voi johtua. Sitten huomasin, että se on usein sama tricolor-uros, joka siellä kiljuu. Sen paino myös nousee hitaimmin, joten se ei varmaan pärjää taistelussa maitobaarilla niinkuin muut. Muut sitten huutavat keskenään, kun taistelevat tissillä. Aikamoisia! :)

Yleensä kyllä odottelen että pentu itse löytäisi tissille, mutta jossain vaiheessa on pakko käydä vähän auttamassa, ettei koko talo herää. Mielenkiintoista on nähdä, minkälainen tyyppi tämä kiljukaula oikein on! Tytöistä mulla on kanssa jo pieni tuntuma, luulen että soopelinartusta tulee aika säpikäinen! Sen syntymäpaino oli alhaisin, vaikkakin se oli lähes samankokoinen kun viime pentueen suurimmat. Mutta sen paino nousee kaikista nopeiten ja se todella osaa pitää puolensa tissillä.

Mutta ei näistä yhdestäkään huolissaan tarvitse olla. On vain mielenkiintoista seurata pentujen eroja, heti kun niitä on nähtävissä.

1 kommentti: